söndag 1 februari 2009

Ett första och ett andra utkast

Häromdan skrev jag om en mindre lyckad linjeteckning. Här är den:


Jag var inte riktigt nöjd med följande punkter:


  • Industrierna ser inte tillräckligt stora och dominerande ut. Det här är ju streetracing som utspelar sig i "Darkness on the Edge of Town" - då ska man se att skyskraporna ligger en bit bort!

  • Bilarna och startern är förskjutna för långt åt vänster, vilket stör symmetrin.

Så jag slängde ihop en ny skiss ikväll:


Lite bättre, även om det fortfarande ser lite lamt ut. Men det kan nog bli fason på det här. Jag har mest frihandstecknat, och bara använt line-kommandot för horisonten och husen. Circle-kommandot använde jag bara för saker som verkligen är runda - månen och gascisternerna.

Frågan är om jag kommer att bearbeta linjeteckningen till perfektion innan jag färglägger den, eller om jag färglägger först och putsar efter hand.

Datorkonst är verkligen räddningen för mig som inte är något vidare på att teckna. Men så här skicklig kommer jag nog aldrig att bli.

4 kommentarer:

Prinsessan sa...

jag tycker att den första var ballare, ascool som den är, utan att färgläggas, borde skrivas ut på stor canvas och sättas upp som tavla :-) Får man köpa?

Prinsessan sa...

nä, han jobbar på Posten, men ÄLSKAR choklad...:-)

Pillemaran sa...

Coolt. Hur orkar du!? Ms paint är ju inte "the cream of the crop" om man säger så, hehe. Använder du ritbräda eller musen? //lisa

Carl Johan Hall sa...

Prinsessan: Visst får man det ;-) Ettan kommer att finnas kvar i nuvarande skick, för det är tvåan som jag ritar vidare på.
Pillemaran: Musen! Antagligen skulle det bli snyggare med ritbräda. Bilarna var ett litet h-e, och dom har jag redan ritat om efter denna versions publicering.