torsdag 9 september 2010

Ohly ser rött

Foliehatten Cornucopia tipsar om klippet där Lars Ohly surnar till:I vanliga fall är jag den siste att försvara Vänsterpartiet och dess sympatisörer. Det är ett parti som inte gillar bilar eller kärnkraft och som har en mycket flexibel syn på äganderätten. Dessutom är de feminister. Det jag möjligen kan gilla hos partiet är deras skepsis mot EU. Och så är de paradoxalt nog liberala i vissa frågor, men mest i oviktiga symbolfrågor.

Men i det här fallet har Ohly mina fulla sympatier. Efter två minuters lugnt argumenterande med journalisten, som beter sig som en ouppfostrad fjortis med allvarlig vaxpropp och inlärningssvårigheter (han hör eller förstår uppenbarligen inte att han ska vända sig till V:s partisekreterare) muttrar han något om "jävla respektlöst".

Man må tycka att Ohly är dåligt medietränad. Dock tror jag att gemene man hade tappat behärskningen långt tidigare och lämnat journalisten med en saftig tandläkarräkning.

Redan på mellanstadiet lärde jag mig att den gåpåiga stilen inte fungerar, utom i syfte att provocera. Men det kanske var det som var meningen?

3 kommentarer:

Cornucopia? sa...

Första gången jag blir kallad foliehatt. Trevligt.

Lars Ohly är tillsatt av folket, och det är hans f-b skyldighet att svara på frågor som rör sitt partis politik. Han skall visa respekt för såväl folket som dess ombud journalisterna.

Vill han inte svara så går det utmärkt att avgå.

Carl Johan Hall sa...

Tja, jag tyckte att han visade hyfsad respekt genom att hänvisa till partisekreteraren.

Sedan kan det nog spela in att jag är motståndare till kvotering och tycker att folk ska tillsättas efter kompetens (vilket i och för sig kan bli svårt i Vänsterpartiet).

Men den där hatten... visst är den av folie? :-)

Cornucopia? sa...

Det handlar om bristen på respekt för folket, och att han anser sig för fin för att få upprepade frågor om för partiet känsliga uppgifter.

Hatten, nix, Gore-Tex

http://cornucopia.cornubot.se/2009/09/den-utlovade-bilden.html

så allt spott rinner av mig.

En seriös studie på MIT har visat att foliehatt faktiskt förstärker mottagligheten för radiosignaler, så det är bara ett påhitt för att NWO lättare skall kunna påverka de som anser sig behöva skydda sig. Så ingen konspirationsteoretiker bär foliehatt.

Fast jag brukar inte se mig som konspirationsteoretiker, brukar tvärt om såga de konspirationsteorier med fotknölarna på bloggen.