fredag 19 augusti 2011

Första ronden!Nu har FixarFarsan anmält kandidat nummer två - en Porsche 964 RS -92:


Foto: 964rs


Första ronden i tävlingen Den ultimata drömbilen står alltså mellan två sportvagnar, den tyska Porschen och en brittisk Lotus Esprit Turbo -86.


Prestandamässigt vinner Porschen. Lotusen har en fyrcylindrig motor på 2,2 liter, som trots att den är turbomatad inte är i närheten av Porsches boxersexa på 3,6 liter. Den ca 50 hk högre effekten från Stuttgart kommer dessutom från en sugmotor - inget turbofusk här inte! Däremot lär Lotusen, med tanke på dess mittmotor, ha bättre vägegenskaper.


Utseendemässigt blir det svårare. Porschen ser ut som en groda framifrån och en skalbagge bakifrån. Lotusen är något snyggare, trots att det inte ser något vidare ut när "motorhuven" nästan går i ett med vindrutan som på en Toyota Previa. Jag kan först som sist säga att jag sällan tycker att bilar som saknar riktig grill är särskilt snygga.


Ett svårt val. Över huvud taget har jag lite svårt att bli entusiastisk över den här typen av sportbilar. Men det får bli Porschen, trots allt - höga prestanda och genuin kvalitetskänsla framför den något undermotoriserade och kanske lite skramliga Lotusen.

2 kommentarer:

Jonny sa...

Håller med dig om att Porschen är den starkaste karamellen i den påsen.

Men hur står sig Porschen mot UNO 001?

Bildrömmar och drömbilar sa...

Vafasen! Lotus skramlar inte! Men annars tycker jag analysen är sansad, och Porsche går nog vinnande ur den här duellen.