torsdag 18 augusti 2011

Den ultimata drömbilen - ny tävling!

Alla vi motorintresserade har väl en drömbil? Det finns ju till och med en blogg som heter Bildrömmar och drömbilar, och när jag sparade ihop pengar till min Mustang gjorde jag det på ett konto som döptes till just Drömbilen.

Men vilken är den ultimata drömbilen? För att ta reda på detta drar jag nu igång en tävling. Inspirationen kommer från en kille som tog en påse Non-Stop och tryckte två karameller mot varandra. Den som sprack förlorade och blev uppäten. Sedan tryckte han en ny karamell mot vinnaren, åt upp den som sprack osv. Till slut hade han bara kvar påsens starkaste karamell.

Jag tänkte göra på ett snarlikt sätt. Jag jämför två bilar, och den bästa vinner och går vidare till nästa omgång. Till slut har jag fått fram den ultimata drömbilen. Detta bygger på antagandet att jag har vad nationalekonomer kallar för rationella preferenser, dvs att om bil A är bättre än bil B och bil B är bättre än bil C, är bil A bättre än bil C. Regler:  • Bilarna ska vara i fabriksutförande, annars blir det för godtyckligt.

  • För att något så när begränsa floran av deltagare håller jag mig till bilmodell och årsmodell. Specialutföranden inom bilmodellen beaktas inte separat, utan t ex en Dodge Charger och en Dodge Charger R/T räknas som samma bil. Det bästa utförandet gäller då (vilket i just det fallet lär bli R/T:n). Den regeln kan jag tänka mig att tumma på, men det får bli senare.

  • Jag behöver inte ha kört bilmodellen ifråga.

  • De egenskaper som främst kommer att beaktas är utseende och prestanda. Ekonomi, innerutrymmen, mugghållarantal o dyl är av underordnat intresse.

  • Tävlingskandidater föreslås i bloggens kommentarsfält. Får jag inga eller dåliga förslag väljer jag kandidater själv.

  • Juryns beslut kan inte överklagas.

  • Jag är juryn.

Nu kör vi!

3 kommentarer:

Bildrömmar och drömbilar sa...

Vi öppnar lite försiktigt med en metallicröd Lotus Esprit Turbo från 1986, med ekerfälgar i guld!

Carl Johan Hall sa...

Bra där! Nu behöver jag bara en motkandidat för första ronden.

FixarFarsan sa...

Nominerar min drömbil:
En Porsche 964 RS från 1992 med skalstolar, helbur och original magnesiumfälgar!!

*torkar dreggel på tangenterna*