tisdag 11 maj 2010

Rajden vårpimpad


Nu när det är så fint vårväder är det naturligtvis dags att snygga upp bilen. En händig kompis hjälpte mig att svetsa fast en avgasrörsupphängning som hade lossnat, och systemet ser ut att hänga med ett tag till. Men slutröret var slut! Ve och fasa!

Det gamla röret var från Biltema (art. nr. 79-413) och gjort i rostfritt stål. Eller ja, rostfritt och rostfritt; rosttrögt är en bättre beskrivning. Efter fyra års trogen tjänst, utsatt för omväxlande värme och saltslask, hade det rostat av. Till skillnad från ventilhattarna var det dock inte stöldbegärligt utan har fått sitta kvar. Detta rör kostar i skrivande stund 179:-.

När jag ikväll besökte Felte... hrrrm, jag menar Biltema, såg jag att de även sålde ett slutrör (art. nr. 79-423) i kromad aluminium för 89:90. Det kanske inte håller lika länge, men en tanke är att det kanske tjänar som offeranod och förlänger livet på avgassystemet? Det får dock en mindre anmärkning på att skruvklämmorna inte räckte runt avgasröret med mindre än att man skippade ett par av de medföljande fjäderbrickorna.

Tyvärr strejkade min mobilkamera, så jag har inget foto på underverket. I stället bjuder jag på ett foto som visar vad påskharen värpte i år. Kan ni gissa vad det är?

Inga kommentarer: