torsdag 10 november 2011

En val löser mord

Videon till Kentlåten Mannen i den vita hatten som jag postade i förra inlägget var tydligen inte en originalvideo utan ett välgjort hopklipp av andra videos, bland annat den här:Den här låten - FF - är intressant såtillvida att den innehåller en av den svenska musikens vanligaste felhörningar. Många tror att andrastämman sjunger "En val löser mord", men så är inte fallet. Versen som i själva verket sjungs är "Tellement loin de ce monde", vilket på franska betyder "Så fjärran från den här världen". Misstolkningen är dock inte så förvånande, eftersom Kents texter i regel är ganska kryptiska.

And now to something completely different. I butiker råkar jag ofta ut för irritationsmomentet att vända magnetremsan åt fel håll i kortläsaren när jag ska dra mitt kreditkort. Idag frågade jag mig: Varför har inte korten helt enkelt en magnetremsa på varje sida?

Nu är plastkortet en väldigt standardiserad teknikplattform, så det är nog fel ände att börja i. Däremot borde det vara en enkel match att utveckla en kortläsare med dubbla läshuvuden, så att det inte spelar någon roll åt vilket håll kunden vänder kortet.

I och med att kortterminaler med chipläsare alltmer tränger ut magnetläsare kommer innovationen att förlora sin aktualitet, så jag ämnar inte ila till Patentverket med min idé. Men om du läser detta och bestämmer dig för att börja tillverka en kortläsare med dubbla läshuvuden, förväntar jag mig så klart 50 % av vinsten!

1 kommentar:

Henrik sa...

Du kan ju tepa ihop 2 kort.

En avläsare som läser båda sidorna kan bli dyrt pga licenskostnader.
http:/www.philips.com har från 1969
http://www.radiomuseum.org/r/philips_stereo_cassetten_wechsle_2.html
och
http://www.garrard.com/ har från 1938
http://www.youtube.com/watch?v=HfI21OD4gcs

Det kanske finns ett sk Platinum-card där den avsedda funktionen är inbyggd.
Fast jag har ingen kalfaktor så jag orkar inte kolla upp det.