söndag 4 oktober 2009

Vardagsrum: The Sunday Makeover

Under en längre tid har jag haft ett riktigt ormbo i ett hörn av vardagsrummet. Så här såg det ut:

Och så här kan det givetvis inte se ut. Spindeln i nätet är ett kabel-TV-modem för bredband och telefoni. Det har fyra anslutningar; insignal, strömförsörjning (med batterieliminator), telefonsladd och nätverkskabel.


Jag hade även en trasig CD-spelare i förrådet. Efter att ha slaktat och tagit ur detta kadaver återstod en svart plåtlåda. Den visade sig vara precis lagom stor för att rymma modemet och dess kabelhärvor. Dessutom hade den ett par lagom stora hål, som sladdarna kunde dras genom:

Från dammsamlande sladdsallad till preussisk ordning på en halvtimme! Nu hade jag dessutom frigjort ett utrymme på 55x55 cm - precis lagom för att jag skulle kunna flytta dit mitt soffbord. Det är ett bord av Ikeas modell Lack, och egentligen i minsta laget för sin tidigare uppgift. Men det är precis lagom stort för en skivspelare:
(Titta, vilka fina Matchboxbilar där på högtalaren! Hade du också såna när du var grabb? Ja, tänkte väl det.) Vad som gör det här DJ-båset extra schysst är lådan under bordet. Det är en ölback av den riktigt gamla typen i trä. Tack till mina föräldrar som inte pantade den i 70-talets gryning! Det går i och för sig bra med den halvgamla 25-backen i plast också, men den är inte lika snygg. Backen har jag försett med fyra möbelhjul som en kompis hade liggande (Tack, Jenny!), och den fria höjden under bordet räcker precis för att backen ska gå att rulla in - full med LP-skivor!

Och nu är det bara att lägga på ett fett vax och sjunka ned i favoritfåtöljen med en stadig grogg på bordet... nejvisstnej. Bordet står ju under skivspelaren. Det fick bli en tur till Ikea. Lack-bordet finns även i en större variant på 90x55 cm (hmm, nu börjar jag förstå varför Ingvar Kamprad är så rik) som precis rymdes i bakluckan och är lagom stort som soffbord. Jag blev rätt nöjd:Nu undrar ni förstås hur den flotta stereomöbeln med spotlights är byggd. Men ni får fortsätta undra, för det tänker jag berätta i en senare bloggpost!

3 kommentarer:

Prinsessan sa...

wow! supersnygg make over! :-)

Init sa...

Din upprensing bland kablarna kan bli ännu bättre genom att lägga kablarna i självhäftande kabelkanaler, som du t.ex. kan lägga ovanpå golvlister.

Jag köpte sådana här för att dra kablar mellan taklampor och uttag:

Kabelkanal på Clas Ohlson

Den är gjord i plast och kortas enklas med en sekatör. Den öppnas längs ena sidan när man skall lägga i kablar. Det blir riktigt snyggt faktiskt.

Peter Larsson sa...

Se upp med värmen bara. Jag har avrättat en antal modem o routrar, o värmen är nog boven i dramat.